Jonna Lepistö eli Dolly Poupee elementissään.

Jonna Lepistö eli Dolly Poupee antoi haastattelun promokuvausten lomassa Pikku Teatterilla.

Miksi burleski?

Burleski on kiehtova taiteenlaji ilman rajoja. Siinä pääsee käyttämään omaa luovuutta ja itseilmaisua.

Tykkäätkö tuoda itseäsi esille?

Joo, tykkään esiintymisestä. Olen tehnyt esimerkiksi juontohommia, mutta tuntuu silti helpommalta tehdä burleskia eli riisua itsensä lähes alasti lavalla kuin juontaa satojen ihmisten edessä. Jokaisella on se oma juttu.

Koska olet aloittanut burleskin?

Ensimmäinen kosketus, että olen itse ollut harrastamassa sitä, on ollut noin kolme vuotta sitten. Reilu vuosi sitten on ollut ensimmäinen esitys.

Mistä kipinä syntyi?

Olen aina ihannoinut sitä ja se on ollut kaukainen haave. Sitten sain ystävältäni kuulla, että Lahteen tulee burleskipaja. Burleskipajassa opetellaan burleskiliikkeitä, liikkumaan sensuellisti ja käyttämään omaa kroppaa viehkeästi, leikittelemään. Burleskitanssitunteja järjestetään MUEVE! Clubilla noin kerran kuussa. Burleskitanssi poikkeaa hieman burleskipajasta. Ekan burleskipajan jälkeen päätin, että haluan esiintyä, ainakin kerran. Jos ei tunnu omalta, niin sitten se jää siihen taikka sitten jään sille tielle.

Monta burleski-tapahtumaa on jo takana?

On niitä jo yli kymmenen ainakin, toistakymmentä.

Onko esityksissä sattunut jotain hauskaa?

Kerran olin menossa lavalle, olin pukuhuoneessa ja huomasin onneksi ajoissa, että oli toisen esiintyjän tissiliivit tarttuneet verkkosukkahousuihini. Ihmettelin vaan, että mitä jalassani roikkuu.

Oletko käynyt ulkomailla burleskin puitteissa?

Kävin Lontoossa kansainvälisessä Pin Up International -kilpailussa, London Tattoo Conventionissa, siellä oli talent-osuus ja siellä sai tehdä mitä vaan. Luonnollisesti tein siellä sitten burleskista Suomineito -aiheisen esityksen Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Teet myös Pin Up -tyylisiä kuvauksia. Milloin olet aloittanut?

Aloitin Pin Up -harrastuksen 3–4 vuotta sitten. Pin Up -kulttuurissa on aina kiehtonut yltiönaisellisuus ja sen korostaminen, iloinen ja positiivinen meininki, hyvien puolien löytäminen itsessä. Aina olen toki ollut vähän naisellinen. Kävin Pin Up -mallikurssin ja ihastuin siihen tyyliin. On minulla aina kyllä ollut punainen huulipuna ja rajaukset, mutta se ideologiakin siinä, että on ihan sama minkä mallinen tai minkä kokoinen sä olet, niin sä voit silti näyttää hyvältä. Ei tarvitse olla langanlaiha malli. Burleskissa on vähän niinkuin sama idea. Elekieli kasvoissa ja kropassa ja kuinka ilmaiset hahmoasi on se, mikä määrittelee paljon.

Onko tämä helppoa?

Ei! Esimerkiksi tarinan keksiminen, kun kaikki on melkein tehty ja kaikista aiheista on jo jotain. Se aihe saattaa liipata samaa, mutta sitten täytyy olla ihan oma idea ja erottautua muista. Esimerkiksi jos haluaa tehdä mustasta pöydästä burleskiesityksen, niin joku muu on varmasti tehnyt sen, mutta täytyy tehdä tosi omanlainen, joku oma raffi siihen.

Ace Cornerissa on 17.2.2018 seuraava burleskiesitys, jossa Dolly Poupee on mukana.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here