Iloinen Janina Kauppakeskus Valon valoissa. (Kuva: Jari Anttonen)

Janina Kumlander tuli haastateltavaksi suoraan työpaikaltaan Lumosta viereiseen Cafe Idaan Kauppakeskus Valon alakerrassa.

Mistä olet kotoisin?

Turusta, oikeastaan Turun läheltä Pöytyältä. Vähän yli kaksi vuotta olen asunut Lahdessa.

Teitkö Turussa mallintöitä?

Siellä olin ehtinyt noin vajaan vuoden tekemään mallintöitä, ja sitten tuli muutto tänne. Täällä työt ovat jatkuneet. Helsinki on lähellä. Sinne on helppo mennä ja helpompi tehdä mallintöitä. Töitä on enemmän täällä kuin Turussa päin.

Mikä sinut sai muuttamaan Lahteen?

Opiskelupaikka sosionomikoulutuksesta, joka ei ole jatkunut. Ensin opinnot kaatuivat siihen, että en päässyt lastensuojelupuolelle, koska se suuntautuminen ei toteutunut sinä vuonna, kun koulutukseni alkoi, joten ei ollut suuntautumisvaihtoehtoa. Ensimmäisten päivien aikana selvisi, millaista se työ tulisi olemaan. Olin siirtänyt jo alunperin vuodella sitä koulutuspaikkaa. Sitten olin ehtinyt vähän miettiä, onko se kuitenkaan minun alani. Olen tosi herkkä ihminen, joten luulen, että olisi vaikeuksia sen kanssa, että osaisin jättää ne työt töihin. Miettisin vähän liikaa, vaikka haluaisin auttaa. Ehkä sitä ei sitten oma pää kuitenkaan kestäisi. Kävin siis koulua alussa, mutta en aloittanut varsinaisia opintoja.

Mikä on paras saavutus malli- ja promoottorityössä?

Kaikki missikisojen voitot ovat olleet kivoja. Miss Bomber 2016. Apua, näitä on vaikea muistaa. Seuraavana vuonna oli Miss Worldwide Bomber, sitten erinäisiä kaupunkimissikisoja. Miss Forssa ja sitten Salossa oli vastaava kilpailu. On muitakin pienempiä, mutta uskon, että Bomber oli kilpailu, joka toi eniten näkyvyyttä alussa. Sitten aloin saada töitä. Mutta paras saavutus on, että saan tehdä töitä, joista maksetaan.

Onko käynyt minkäänlaisia mokia mallihommissa?

Ei ole sattunut mitään. Nyt kun sanon näin, niin varmasti tapahtuu. Ei ole tähän mennessä ainakaan sattunut.

Mikä sinua motivoi mallintyössä?

Tykkään esiintyä. Pienestä asti olen halunnut laulajaksi. Missijutut olivat myös haaveena, ja sitten se laulujuttu jäi. Mallina pääsee tekemään jotain ihan päinvastaista kuin arkityö ja olemaan kuin joku muu ehkä.

Mitä olet tykännyt Lahdesta?

En minä pois täältä varmaan ikinä lähde. Kyllä tämä on kiva kaupunki, sopivan iso ja sopivan pieni samaan aikaan.

Miten kuvailisit arkeasi?

Perusarkena olen töissä, käyn treenaamassa, menen katsomaan Netflixiä päiväksi, jollen ole sopinut kuvauksia tai muuta. Promohommissa vaikka joillain messuilla menee koko päivä töissä. Sen jälkeen olen niin poikki, että käyn vain nukkumaan. Seuraavana päivänä sama homma. Kyllä siitä työstä pitää tykätä.

Kuinka usein sinulla on mallin ja promoottorin töitä?

Palkkatöitä on muutaman kerran kuukaudessa. Välillä on useammin ja välillä vähän harvemmin. Maksullisia kuvauksia ei ole niin paljon, vaan niitä on satunnaisesti. Harrastusmielessä teen jonkin verran niitä. Se on sellaista, mistä tykkään. Se kouluttaa ja kehittää minua aina eteenpäin.

Mikä on intohimosi?

Musiikki on se minun juttuni. Laulan yksin, mutta laulan kuitenkin. Tietysti olisi tarkoitus, että jos jossain vaiheessa olisi aikaa harjoitella, niin kehtaisin laulaa jossain muuallakin kuin yksin kotona. Se olisi kivaa, mutta saa nähdä. Se on unelma, josta en oikein uskalla edes unelmoida.

Kerro itsestäsi kolmella sanalla jotain?

Olen tosi kiltti ja päättäväinen. Jos päätän jonkin jutun, niin teen sen niin hyvin kuin pystyn alusta loppuun asti. Tunnollisuus on ehkä oikea sana. Olen myös huumorintajuinen.

Mikä on tulevaisuuden haave?

Olisi hienoa, jos pääsisin tekemään promohommia täysipäiväisesti, ettei tarvitsisi tehdä päiväduunia, vaikka tykkään olla Lumollakin töissä. Kaikki mitä teen, niin teen niin hyvin kuin pystyn, ja se vie johonkin.

Missä näet itsesi viiden vuoden päässä?

Apua, tämä on vaikea kysymys. Olen miettinyt opiskelujakin, koska olen ylioppilas ja voisin hankkia jonkin ammatin. Asiakaspalvelutyö on mieleistäni, koska haluan olla ihmisten kanssa tekemissä joko mallijuttujen tai jonkin muun jutun kautta. Paha sanoa tarkkaan, missä näen itseni, mutta varmasti Lahdessa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here