Haastattelu tehtiin Villähteellä Liikekeskus Korilla, jonka tiloissa sijaitsee Varjottarien studio. Kuvassa ylempänä istuu Hanna Kirjokivi ja alempana Mirva Myllynen. (Kuva: Jari Anttonen)

Lahtelainen yhtye Varjottaret on uudistanut keikkatauolla kaikki kappaleensa ja tehnyt muutoksia yhtyeen kokoonpanoon. Laulaja Mirva Myllynen ja kosketinsoittaja Ilmari Myllynen keikkailevat jatkossa laulaja Hanna Kirjokiven kanssa. Keikkasetti on saanut uusien kappaleiden myötä lisää pituutta.

Kirjokivi sai puhelun ystävältään, joka tiesi Mirva Myllysen etsivän toista laulajaa Varjottariin. Laulajien äänet ja kemiat sopivat yhteen, joten Lahden Gospelkuorossa aiemmin laulanut Kirjokivi lähti innoissaan mukaan isoon urakkaan. Opeteltavana uudella laulajalla on ollut nimittäin hänelle aiemmin tuntemattomat Varjottarien omat kappaleet sekä cover-kappaleita, jotka eivät löydy listahiteistä.

Molemmat laulajat ovat tunteellisia ja syvällisiä ihmisiä, joiden sielu on mukana kappaleissa, jotka ovat Mirva Myllysen mukaan ”elämää koskettavia”. Varjottarien keikat tarjoavat tunnelmaa ja elämystä.

Tekstiä kappaleisiin tuottava Mirva Myllynen kertoo saavansa aiheita muun muassa arkipäivän koskettavista tilanteista. Näkymätön-kappale on esimerkiksi saanut alkunsa tilanteesta, jossa ihmiset paheksuivat mummoa, joka seurasi pihan tapahtumia ikkunastaan. Myötätuntoinen Myllynen ajatteli, että ikkunasta katsominen voi olla yksinäisen mummon ainoa keino olla osa yhteiskuntaa.

– Saatan kuvailla haluamaani fiilistä: ”Vuoren huipulla tuulee, tukka hulmuaa ja tähän pitää tulla paljon kaikuja.” Ja sitten Ilmari toteuttaa kappaleen, kehuu Mirva Myllynen miestään, joka herättää kappaleet henkiin kovalla ammattitaidollaan.

Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here