Lankkua pitkin kävellessä on hyvin aikaa pohtia elämää. Lankkua pitkin kävelyähän se elämäkin oli ollut. Veitsen terällä muiden sydämiä viillellessä on itsekin jatkuvasti veitsen terällä.

Kuten suola leikkaa etanan etenemisen, katkaisee kaulojen katkaisu itsestäkin elämänhalun. Osa siitä saa pontta uuteen, eivät kaikki. Osa vain on osa yhteiskuntaa, jota laivastoksikin voisi kutsua. Seilatessa seitsemää merta kokee kaikenlaista. Selatessa seitsemää päivää lukee jos jonkinmoista.

Kutsuivat tätä lankkua rangaistukseksi. Kuin nyt voisi saada rangaistuksen, minkä on itse ansainnut. Onko eläke rangaistus työvuosista? Se on korvaus, se on karman antaman luoton takaisin maksu.

Osa marssii kirkkoon sovituskoppiin ja lausuu neitsytmariansa ja osa sovittaa sovituskopissa vain vaatteita ja shoppailee itsensä neitsyeeksi.

Puumateriaali kannatteli painoa, materiaalista ja ei niin reaalista. Metafyysinen paino on osasiaan suurempi, vaikka kuinka se väite rikkoisikin fysiikanlakeja.

Merellä on omat lakinsa, lakkinsa ja lokkinsa. Merilokit liitelivät maston ympärillä kuin suomenruotsalaiset salkotansseissaan. Kapteeni pehmeässä kruunussaan toisteli rangaistuksen taustoja. Vaikka eihän missään rangaistusta ollutkaan, oli vain syitä ja seurauksia.

Lankun päästä löytää itsensä, niin ne olivat sanoneet. Siellähän sitä sitten oltiin, tuskin keneltäkään hukassa. Tuskinpa oli karma laskenut välitilinpäätöksen oikein, ainakaan kaikkien osalta, kun törmäytti aluksen jäävuoreen, juuri kun lankun päästä olin astumassa maailman suurimman vesijuoksun osanottajaksi.

Merenpohjaan upotessa on turhaa listailla onnistumisia ja virheitä. Tasoittaa kummasti tunnelmaa, kun rapujen lailla kiskomme toisiamme pohjalle jättimäisessä peltisangossa.

Varustamo varusti itsensä vaurauteen, kun vakuutti vakuutusyhtiön vakuutuksen kannattavuudesta. Kannattihan se, ei vain kaikille.

Työterveysintoilijat, jos heitä olisi ollut, olisivat kilvan taputtaneet tälle massauinnille. Tiimihenkeä, veden alla ei saa henkeä. Ryhmätyötä, ei kerinnyt tappaa syöpä. Vesijuoksuhaudassa on paikkani ja nähtävästi muidenkin.

Joskus elämästä ja kuolemasta korvauksena on makaaberi haaveri taaleri.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here