Olli ja Eija edelleen toistensa seurana.

Aja iäkkään iloksi -viikkoa vietetään 13.-19.11. ympäri Suomea. Viikon aikana vapaaehtoiset vievät ikäihmisiä ajelulle vapaavalintaisiin kohteisiin pariksi kolmeksi tunniksi. Tarkoituksena on kiinnittää huomiota iäkkäiden yksinäisyyteen.

Lahdesta kyydin tarvitsijoiksi ovat ilmoittautuneet Lehtiojan palvelutalon asukkaat. Lehtiojalla asuva Eija Koskinen osallistuu aktiivisesti kaikkeen palvelutalossa järjestettävään toimintaan, lenkkeilee, käy tyttärensä kanssa konserteissa ja on lähdössä mielellään ajelullekin. Yksinäisyys on pysynyt poissa oman aktiivisuuden ansiosta.

– Lähden mukaan niin kauan kuin vain pääsen ja järki jotenkuten pelaa, vakuuttaa elämäniloinen Koskinen.

Koskinen on tyytyväinen, että saa asua avomiehensä Olli Koivikon kanssa palvelutalossa. Pariskunta on ollut yhdessä vuodesta 1993 lähtien.

– Olli tuli ensin yksin tänne, kun jalat menivät. Sitten mietin, mitä olisin yksin kotona tehnyt. Olisin kuitenkin ollut täällä joka päivä, muistelee Koskinen.

Aja iäkkään iloksi -viikolla Koskinen haluaisi kyydin katselemaan paikkoja Pulkkilanharjulle, jossa on ollut hänen vanhempiensa kesäpaikka. Koskinen ei ole käynyt Pulkkilanharjulla aikoihin, sillä kesäpaikka myytiin 20 vuotta sitten.

Kuljettajaksi voi ilmoittautua ja iäkkään voi ilmiantaa autoretkelle Hiiop100.fi -sivustolla. Sivuston mukaan ajelu voi tapahtua teemaviikon jälkeenkin. Viikon tavoitteena on myös levittää ideaa helposta tavasta piristää ikäihmistä milloin tahansa.

Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here