Taekwon-do pyörii suurimmaksi osaksi potkujen ympärillä.

Tanssi- ja liikuntastudio MUEVE! Clubilla pääsee tanssin sekä monipuolisten liikuntatuntien lisäksi harrastamaan 2.11. alkaen ITF Taekwon-Doa Miikka Sinisaaren opastuksessa. 1. asteen mustan vyön saavuttanut Sinisaari on harrastanut lajia kymmenen vuotta ja kuuluu Suomen maajoukkueeseen.

Taekwon-Do on Sinisaaren mukaan monipuolinen liikuntamuoto. Lajissa harjoitellaan paljon potkuja, joiden lisäksi opitaan myös liikesarjoja, ottelua, akrobatiaa, murskaamista ja itsepuolustusta. Lihaskunto, koordinaatio ja tasapaino kehittyvät lajin parissa.

Hopeaa SM-kisoissa voittaneen Sinisaaren intohimo on ollut parin vuoden ajan otteleminen, joten tunneilla keskitytään erityisesti otteluominaisuuksia tukeviin harjoitteisiin. Ohjaajana Sinisaari kertoo olevansa hyväntuulinen ja tsemppaava, mutta toisaalta haastavansa jokaisen antamaan parhaan suorituksensa ja kehittymään.

– Mun unelma on kouluttaa uusia ottelijoita, koska mun oma ottelu-ura päättyy lopulta, kertoo Sinisaari.

Taekwon-Do on opettanut Sinisaarelle pitkäjänteisyyttä ja yhteistyötaitoja. Itsepuolustuslajin osaaminen on tuonut myös rauhallisuutta ja itseluottamusta, jotka näkyvät ulospäin ja ehkäisevät mahdollisia väkivaltatilanteita. Sinisaari ei ole kertaakaan käyttänyt lyöntejä tai potkuja kehän ulkopuolella.

Tästä pääset lisätietoihin.

Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here