"Kamppailu on siitä vähän raadollista, että tässä ei ole kuin yksi voittaja."

Vapaaottelija ja kamppailulajiharrastaja Jani Hägg ottelee lauantaina 28.10. Lahden Sibeliustalolla järjestettävässä Total Fight Night vol. 2 -tapahtumassa ukrainalaista Illia Hudzia vastaan.

Alunperin Häggin oli tarkoitus otella liettualaista Mantas Selvenistä vastaan. Selvenis loukkaantui ja hänen tilalleen muutaman päivän varoitusajalla saatiin uusi vastustaja.

– Vihollisen vaihtuminen leikkasi hieman itseluottamusta, mutta kyllä mulla on aseet tämänkin ukon kaatamiseen, toteaa itsevarma Hägg.

Hägg on toiminut lajin parissa pian kymmenen vuotta. Barreto Jiu-jitsu Lahti ry:n ja LTBC ry:n yhdessä ylläpitämällä Total Center Lahti -salilla hän harjoittelee brasilialaista jiu-jitsua, thainyrkkeilyä, lukkopainia ja vapaaottelua. Vuosi sitten ammattilaisuransa aloittanut vapaaottelija kokee olevansa hyvässä kisakunnossa ja tuntee olonsa varmemmaksi kuin koskaan aiemmin.

Total Fight Night vol. 2 -tapahtuma järjestetään, jotta lahtelaiset vapaaottelijat pääsisivät näyttämään osaamistaan. Samalla edistetään lahtelaista vapaaottelua.

Häggin mielestä on hauskaa päästä ottelemaan huippukunnossa omien sukulaisten ja kavereiden edessä. Hän alkaa jännittää ottelua vasta yleensä edellisenä yönä tai viimeistään vastustajan nähdessään.

Hägg kertoo tehneensä asennemuutoksen elämässään. Aiempi itsekäs ja välinpitämätön mies on vaihtunut ihmiseen, joka yrittää ottaa myös toiset huomioon. Samalla vastoinkäymiset hänen elämässään ovat vaihtuneet positiivisiin asioihin.

– Kun tekee hyviä asioita, niin saa hyviä asioita, tiivistää Hägg elämänohjettaan.

Lisäys artikkeliin 30.11.2017: Onnittelut Häggille ottelun voitosta! Ottelu päättyi tekniseen tyrmäykseen ensimmäisessä erässä eli tuomari keskeytti ottelun, koska ukrainalainen Hudz ei kyennyt enää suojaamaan itseään. Hägg kertoo Hudzin halunneen viedä ottelun heti mattoon, jossa hänen oli helppo kääntää tilanne edukseen. Katsojat pystyivät luomaan Sibeliustalolle mielettömän tunnelman, jonka siivittämänä Hägg vei ensimmäisen ammattilaisvoittonsa. 

– Tänään punotaan jo uusia treenikuvioita ensi kevään matseja silmällä pitäen, kertoo arkeen palannut Hägg. 

Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here