Kovakuntoinenkin triathlonisti voi joutua turvautumaan Vesisamoilijaan. (Kuva: Jari Anttonen)

Luonnossa liikkumista harrastava Katariina Koikkalainen on käynyt Vesisamoilijat ry:n järjestämän melonnan peruskurssin toukokuun lopulla. Vesisamoilijoita on pyydetty turvaamaan Suomen ensimmäisen Lahdessa 30.6.2018 järjestettävän Ironman-kilpailun uintiosuus, ja Koikkalainen suunnittelee osallistuvansa tähän turvakajakkiryhmään.

Lahden Ironmanissa 1800 kilpailijaa osallistuu triathlonin puolimatkaan, joka alkaa 1,9 kilometrin uinnilla Sibeliustalon edustalla, jatkuu 90 kilometrin pyöräilyllä Messilän ja Kärkölän suunnalla ja päättyy 21 kilometrin juoksuun Vesijärven rannoilla.

– Yksinäänkin jokainen osuus on aika hurja, joten on kunnioitettava saavutus suorittaa ne peräkanaa, ihmettelee Koikkalainen.

Vesisamoilijoiden kajakit ovat järvelle rajatulla kilpailualueella lähimpänä uimareita tarkkailemassa näiden turvallisuutta. Kilpailijat saavat käydä nojaamassa kajakkeihin suorituksensa aikana sekä tukeutua niihin voimien ehtyessä. Paikalla on myös moottoriveneitä, joihin keskeyttäneet kilpailijat pelastetaan.

Herkästi innostuva ja mukaan lähtevä Koikkalainen on ollut vapaaehtoistoiminnassa muun muassa pelastuspalvelutoiminnassa ja etsintäryhmässä. Ironmanin uintiosuutta turvaamaan Koikkalainen lähtee jännittyneenä, mutta hyvällä fiiliksellä. Kokemustensa perusteella hän kertoo pystyvänsä pitämään pään kirkkaana tositilanteessa.

Ympäristöasiantuntijana työskentelevä Koikkalainen on liikkunut luonnossa aiemmin ratsastaen, patikoiden ja poluilla juosten sekä satunnaisesti avokanootilla. Melontakurssilla hän sai tuntumaa kajakin käsittelyyn ja on visioinut pääsevänsä melontaretkille yhdessä lastensa kanssa. Koikkalainen kertoo liikkuvansa luonnossa mieluummin hiljaa ja omaan tahtiinsa kuin esimerkiksi moottoriveneellä.

– Tässä on mahdollisuudet vaikka mihin. Päijänteen kansallispuistoon olisi mahtavaa päästä, kunhan kokemus karttuu, suunnittelee uudesta harrastuksestaan innostunut Koikkalainen.

Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here