Figure Fellows ry:n puheenjohtaja Jouni Airola tähtäämässä vihollista. (Kuva: Jari Anttonen)

Jouni Airola kiinnostui miniatyyripeleistä kavereiden opastettua hänet yläasteella niiden pariin. Pelien luoma fantasiamaailma sopi Airolan mielikuvituksen ruoaksi ja vei mukanaan. Nykyään Airola toimii lahtelaisen miniatyyripeliklubi Figure Fellows ry:n puheenjohtajana.

Klubi on perustettu vuonna 2017. Harrastajat olivat pohtineet, että Lahteen pitäisi saada pelihuone. Sellainen on nyt saatu Askonkadulle, jossa järjestetään muun muassa monien miniatyyripelijärjestelmien turnauksia. Airola lukee ansiokseen Bolt Action -pelin turnajaiskulttuurin luomisen Suomeen järjestettyään aikoinaan pelin ensimmäisen turnauksen.

– Turnauksia varten valmistettuihin mikromaailmoihin kaverit tuovat omat hienot armeijansa koko päiväksi, kertoo Airola rahan sijaan turnauksista saatavasta hyvästä mielestä.

@Jari Anttonen

Lahdessa on Airolan mukaan 30–50 miniatyyripelaajaa, mutta kaikkia itsekseen pelaavia ei tietenkään voi kartoittaa. Lahdessa on toinenkin iso peliporukka, josta vain yksittäisiä pelaajia on lähtenyt Figure Fellows ry:n toimintaan ja tapahtumiin mukaan.

Airolan mielestä figuuripelien pelaamisessa on parasta sosiaalinen aspekti. Kavereiden kanssa heitellään noppaa saman pöydän äärellä. Harrastukseen Airola käyttää aikaa viikoittain 10–15 tuntia. Lukkoseppänä työskentelevä Airola kertoo rakentavansa pelimaailmoja iltaisin ja osallistuvansa pelipäivään kerran viikossa. Aikaa muille harrastuksille ei perheellisellä Airolalla jääkään.

– Kaikki pelaaminen on hauskaa, enkä malta odottaa lapsieni kasvavan isommaksi, jotta pääsen pelaamaan heidän kanssaan, kertoo Airola.

Pelimaastoja ja figuureja Airola on opetellut tekemään toistamalla näkemäänsä, katsomalla YouTube-videoita ja seuraamalla maastorakennusblogeja. Metsien pohjia voi hänen mukaansa tehdä vaikka kovalevystä, jota rakennustyömailta heitetään roskiin. Puihin liimattavaa lehvästöä voi tehdä värjäämällä tehosekoittimessa hienonnettua vaahtomuovia. Nettikaupoista voi tilata rakennuksia, puita ja puunrunkoja. Airolan mukaan myös itse suunniteltujen figuurien 3D-tulostaminen on nykyaikana mahdollista.

Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here