Hytönen arvioimassa saamaansa cocktailia Bar & Bistrossa. (Kuva: Jari Anttonen)

Intohimoisesti cocktail-kulttuuriin suhtautuva Albert Hytönen toimii Cocktail Club Lahden varapuheenjohtajana. Klubin tarkoitus on kouluttaa ravintola-alan työntekijöitä ja luoda yhteisöllisyyttä.

Hytösen löytää Lahden Seurahuoneen Bar & Bistron baaritiskin takaa tarjoilemasta asiakkaille makuelämyksiä. Hän kertoo, että varsinkin nuoremmat asiakkaat haluavat maistaa erilaisia, uusia juomia. Hytönen haluaisikin suomalaisen alkoholikulttuurin muuttuvan vielä enemmän suuntaan, jossa prosentteja tärkeämpiä olisivat juomien maut.

Hytönen on ollut nuoresta asti kiinnostunut erilaisista alkoholeista, niiden sekoittelusta ja hyvien cocktailien tekemisestä. Alan koulutusta hänellä ei ole, vaan hän on opiskellut tieto- ja tietoliikenneteknikoksi sekä työskennellyt kahviloissa ja anniskeluravintoloissa. Hän on iloinen saadessaan työskennellä Seurahuoneella ammattitaitoisten työkavereiden kanssa.

– Vaikka maailmanloppu tulisi, niin minun terassini ja salini näyttävät viimeisen päälle hyvältä, sanoo Hytönen.

Samalla intohimolla hän suhtautuu Cocktail Club Lahden toimintaan. Vajaa vuosi sitten klubiin liittynyt aktiivinen Hytönen toivoo klubiin lisää jäseniä sekä enemmän toimintaa ja koulutuksia. Mukaan voivat tulla kaikki ravintola-alan työntekijät kokeista ja salitarjoilijoista päälliköihin ja baarimestareihin.

Hän kertoo, että klubin nimi on hieman harhaanjohtava, sillä koulutuksissa maistellaan myös alkoholittomia juomia, toniceja, siirappeja, viinejä ja viskejä sekä jälkiruokia jälkiruokaviinien seurana. Hytönen tekee päivittäin Instagramiaan varten paljon drinkkejä, joita kaikkia täytyy maistaa, mutta loput heitetään pois.

Varapuheenjohtaja haluaa edistää positiivista cocktail-kulttuuria Lahdessa, Suomessa ja muualla myös kouluttamalla klubin ulkopuolella pieniä ryhmiä, kahviloita ja kuppiloita, joille hän käy kertomassa muun muassa alkoholittomista juomista ja vanhoista klassikkodrinkeistä.

Hytösellä oli ennakkoluuloja Lahtea kohtaan, eikä hän olisi ajatellut muuttavansa kaupunkiin ikinä. Oltuaan vuonna 2017 Lahden MM-kisoissa töissä hän kuitenkin lämpeni ajatukselle ja oli lahtelainen jo viikon päästä.

Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here