Marisa Moilanen tarjoilemassa puuroa asiakkaalleen Puro Caféssa. (Kuva: Jari Anttonen)

Marisa Moilanen on avannut tammikuussa Sammonkatu 8:aan kahvilan nimeltä Puro Café. Kahvilassa tarjotaan vegaanista ja gluteenitonta ruokaa sekä hyvää oloa. Ruoan laittamisesta vastaavana kumppanina Moilasella on Annina Lohioja.

Moilasella on ollut samassa rakennuksessa työhuone vuoden ajan ja hän oli kuullut, että alakertaan voisi tulla kahvila. Moilanen oli pitänyt kesällä Pikku-Veskulla kioskia ja ajatellut, että voisi jatkaa kahvilan pitämistä Sammonkadulla. Houkutuksina olivat rakennuksen monet mahdollisuudet, viereinen paja, yläkerran muut toimijat sekä studiotilat, joissa voisi järjestää tapahtumia.

– Halusin luoda paikan, jossa voi tuoda kestävän elämän kulttuuria ja arvoja esille, kertoo Moilanen.

Ympäristötekniikkaa Lahden ammattikorkeakoulussa opiskeleva Moilanen kertoo haluavansa lähestyä ympäristöasioita ihmisten näkökulmasta ja inspiroida ihmisiä tekemään kestävämpiä ratkaisuja ja valintoja elämässään. Ollessaan vaihdossa Espanjassa Moilanen oivalsi, että hän pystyy tekemään ympäristön ja maailman eteen paljonkin asioita. Suomeen palattuaan hän alkoi järjestää luonnonkosmetiikkakursseja.

– Barcelonassa luin artikkelin tytöstä, joka elää niin, ettei tuota ollenkaan jätettä, kuvailee Moilanen käänteentekevää hetkeä elämässään.

Moilanen edistää ekologisuutta elämässään muun muassa ajamalla pyörällä, kierrättämällä ja tekemällä itse kosmetiikan lisäksi siivousaineita. Hän kertoo, ettei ole ehdoton rajojen ja suuntausten suhteen, mutta voi paremmin syödessään kasvispainotteista ruokaa.

Puro Cafén järjestämiä tapahtumia ovat muun muassa kuukausittainen Vinyylibrunssi sekä Puro Workshops, joissa löydetään hyvää oloa muun muassa joogaohjaajien avulla.

Teksti: Raisa Paakkari

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here