Kukkapiin Piia Lindeman ja kukkataivas. (Kuva: Jari Anttonen)

Kukkapiin yrittäjä Piia Lindeman osti kukkakauppayrityksen valmistuttuaan kolme vuotta sitten kukka- ja puutarhakaupan puutarhuriksi. Hän työskenteli aiemmin markkinoinnin ja viestinnän parissa ja sai hyödynnettyä uudella alalla kiinnostuksensa askarteluun, käsitöihin ja kukkiin. Pekoset olivat päättäneet lopettaa 61 vuotta samalla paikalla Hämeenkadun ja Mariankadun risteyksessä olleen yrityksen ja tarjosivat sitä työharjoittelussa olleelle Lindemanille.

– Minusta olisi ollut kamalan surullista, jos tämän kivijalkakaupan tarina olisi päättynyt, kertoo Lindeman rohkeasta ratkaisustaan.

Lindeman kertoo, että vanhoina työntekijöinä hänen palvelukseensa siirtyneet työntekijät ovat rautaisia ammattilaisia, joita ilman hän ei olisi pärjännyt. Lisäksi edellinen omistaja on ollut suurena tukena.

Lindemanin mukaan alkuvuoden suosikkikukka on tulppaani, ja Lahdessa on trendikästä ostaa viherkasveja tuliaisiksi, työpaikoille ja omaan kotiin. Monet haluavat viherkasvista elinikäisen kumppanin, ja nuoret aikuiset ostavat anopinkieliä ja muita vanhoja kasveja, joita ovat nähneet mummoloissaan. Tämän hetken yhdeksi kukkatrendiksi Lindeman mainitsee myös kokedamat, jotka tehdään päällystämällä kasvin multa ja juuret sammaleella ja ripustamalla aikaansaatu pallo roikkumaan.

– Erikoisia ovat myös suositut ilmakasvit, jotka eivät tarvitse multaa, vaan ne selviävät vadilla tai lasipallossa suihkutuksen avulla, kuvailee Lindeman.

Lindeman vihjaa, että kukkakauppiaallekin saa tuoda kukkia, sillä tämä ei muuten saa koskaan valmiiksi sidottua kimppua. Hänen suosikkinsa olisi kaunis kimppu, jossa on vaaleanpunaisia ja valkoisia kukkia sekä eukalyptusta tai muuta kaunista vihreää.

Ilmakasvit eivät tarvitse multaa. (Kuva: Jari Anttonen)

Teksti: Raisa Paakkari

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here