Anni Myllyniemi ja hänen tekemänsä Desucon-viitta. (Kuva: Jari Anttonen)

Anni Myllyniemi on 27-vuotias lahtelainen, jonka mielenkiinnon kohteena ovat manga ja anime. Viikonloppuna 26.-28.1.2018 Sibeliustalolla järjestetään alan talvitapahtuma Desucon Frostbite, jossa Myllyniemi on töissä tänäkin vuonna. Ensimmäisen kerran hän oli kävijänä kesäisin järjestettävässä tapahtumassa nimeltä Desucon vuonna 2009.

– Tapahtumassa tavataan kavereita, nähdään hienoja pukuja ja valokuvataan. Tykkään olla apuna täällä ja osallistua, kertoo Myllyniemi.

Myllyniemi selittää, että manga on japanilaista sarjakuvaa ja anime on manga-sarjasta tuotettua tv-animaatiota. Hänen mielestään on kiinnostavaa, kuinka japanilaista kulttuuria kuvataan sarjoissa.

Myllyniemi on toiminut puheenjohtajana Japanin populaarikulttuuriyhdistyksessä nimeltä Lahden Otakuliitto Bakanat, joka ei ole enää toiminnassa. Lahdessa on hänen mukaansa edelleen paljon mangan ja animen harrastajia, vaikka kokoontumisia ei enää järjestetä, eikä harrastajien tarkkaa lukumäärää tiedetäkään.

– Tällaisissa tapahtumissa huomaa, että vanhat yhdistyskaverit harrastavat tätä vieläkin, kertoo Myllyniemi.

Harrastukseen kuuluu pukeutuminen sarjakuvista tai japanilaisesta musiikista tutuiksi hahmoiksi. Useimmiten pukeudutaan jotakin tapahtumaa varten, mutta kymmenisen vuotta sitten Lahdenkin katukuvassa näkyi Myllyniemen mukaan enemmän harrastajia muulloinkin kuin Desuconin aikaan.

Tällä hetkellä Myllyniemeä kiehtovat eniten hahmot ja maailma vuonna 2017 ilmestyneessä animessa nimeltä Yuri on Ice, joka kertoo taitoluistelusta.

Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here