Henri Mertanen ihastelee pahvista Rehome-tuolia. (Kuva: Jari Anttonen)

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin avoimet ovet järjestettiin viimeistä kertaa Kannaksenkadulla 2.–3.2.2018. Muotoiluinstituutin opiskelijayhdistyksen puheenjohtaja Anna Palmén ja yhdistyksen varajäsen Tiia Jokinen kierrättivät rakennuksesta, muotoilusta ja tutkinnoista kiinnostuneita lahtelaisia koululla, joka muuttaa Mukkulan kampukselle syksyllä 2018.

Opiskelijat kertovat jäävänsä usein illaksi koululle tekemään projekteja ja ryhmätöitä. Jokinen kehuu Muotoiluinstituutin henkeä erittäin hyväksi ja opettajia inspiroiviksi. Koulun yhteisö patistaa kaikkia tekemään parhaansa. Palmén paljastaa yhdeksi koulun tämän hetken huippujutuksi Rehome-projektin.

Outokummusta kotoisin oleva Henri Mertanen on yksi kymmenestä opiskelijasta, jotka ovat osallistuneet Milanon kalustemessuille kutsun saaneeseen Rehome-projektiin. Kalustemuotoilua kolmatta vuotta opiskeleva Mertanen kertoo, että projektin ideana oli kehittää ratkaisu, jolla saataisiin valmistettua hätämajoitusta varten primääritarpeen tyydyttävät huonekalut nopeasti ja halvalla. Pakkausteollisuuden keinoilla saadaan valmistettua pahvisia sänkyjä, pöytiä ja tuoleja, joiden kasauksessa ei tarvita teippiä tai liimaa.

– Kalusteet avataan paketista ja taitellaan kasaan. Ne ovat itselukittuvia, esittelee Mertanen.

Helsingistä Lahteen muuttanut Palmén kertoo opiskelevansa toista vuotta muoti- ja vaatesuunnittelua, joka lakkautettiin Muotoiluinstituutista. Hän on viimeisiä, jotka opinnoista valmistuvat. Laajemmin ja kattavammin samaa alaa voi nyt opiskella teollisen muotoilun opinnoissa erikoistumalla puettavaan muotoiluun.

– Myös korumuotoilu lakkautettiin, mutta vuonna 2019 se alkaa uudelleen yhteistyössä Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa, kertoo sisustusarkkitehtuuria opiskeleva Jokinen.

Iloiset opiskelijayhdistyksen aktiivit Tiia Jokinen ja Anna Palmén. (Kuva: Jari Anttonen)

Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here