Lahden Joulukylä on avoinna 16.–22.12.2017 päivittäin aamukymmenestä iltakahdeksaan. Joulukylästä voi ostaa jouluisia tuotteita sekä nauttia joulutunnelmasta ja monipuolisesta ohjelmasta. Torilla on myös Lahti Energian tarjoama luistelukenttä ja luistimia voi vuokrata Inspiksen kojusta. Torin kuusen juurelta löytyy jopa joulupukki rekensä kanssa. Sanomalahti vieraili joulukylässä sunnuntaina 17.12. kyselemässä myyjien kuulumisia.

Nataliia Andriichuk on myymässä erikoisia kynttilöitä yhdessä torin kojuista. Andriichuk kertoo, että hänellä on Hollolan kirkonkylällä pieni paja kotonaan, jossa hän on tehnyt kynttilät. Andriichukin mielestä lauantai on ollut oikein hyvä myyntipäivä. Sunnuntai on ollut hieman hiljaisempi, mutta parempi kuin viime vuonna.

Talvipipoja ja -hanskoja värikkäässä kojussa ovat myymässä Markku ja Seija Keskiväli. Yrityksen omistajat ovat Keskivälien pitkäaikaisia kavereita ja myymässä muilla paikkakunnilla viikonlopun aikana, joten Keskivälit ovat tulleet vapaaehtoisesti auttamaan myymisessä. Jouluviikolla myymässä on itse isäntäväki. Keskivälien mukaan sunnuntai on ollut huomattavasti vilkkaampi päivä kuin lauantai.

– Nyt on paljon kuivempaa, eilen oli tosi märkää, kertoo Markku Keskiväli.

Torin nuotiopaikalla luistelukentän laidalla on partiolaisia myymässä makkaraa ja mehua. Siiri Kujala kertoo, että rahaa kerätään partiolaisten Jamboree-leiriä varten. Leiri järjestetään Yhdysvalloissa Länsi-Virginiassa vuonna 2019 ja kestää kaksi viikkoa. Kujala partiotovereineen on joulutorilla myymässä joka arki-ilta koulun jälkeen paitsi tiistaina. Sunnuntaina on ollut Kujalan mukaan enemmän ostajia kuin lauantaina.

– Matka maksaa 4000 euroa henkilöltä ja meitä on kuusi tyttöä lähdössä sinne, niin aika paljon saa makkaraa myydä. Makkaraa ollaan hakemassa lisää, koska niitä on enää kolme jäljellä, laskeskelee Kujala.

Kuvat: Jari Anttonen. Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here