Tero O. Nieminen Dooroomin viihtyisässä inspiraatio- ja leponeukkarissa.

Tero O. Nieminen on yksi yhteisiä työtiloja Lahden keskustassa tarjoavan Dooroomin perustajista ja idean isä. Graafisena suunnittelijana toimivalla Niemisellä oli ollut kotitalonsa kellarissa toimisto monen vuoden ajan ja hän kaipasi keskustaan työskentelemään.

– Kutsuin lounaalle saman alan tekijöitä suunnittelemaan yhteistä työtilaa ja heitin idean coworking-tilasta, muistelee Nieminen alkuideointia kuuden yrittäjän voimin.

Nieminen alkoi katsella Lahden keskustasta tarjolla olevia tiloja. Asiat etenivät vauhdilla, sopiva tila löytyi ja päädyttiin perustamaan Dooroom. Lähes kaikki huoneet on täytetty noin kolmellakymmenellä yrittäjällä. Tiloihin saataisiin mahtumaan vielä lisääkin väkeä. Tiloista voi kuka tahansa myös vuokrata neuvotteluhuoneita tarpeisiinsa.

Dooroomissa työskentelyn etuna on Niemisen mukaan etenkin se, että yksityisyrittäjäkin pääsee kotoaan pois, saa työmatkan ja erotettua työn ja vapaa-ajan paremmin toisistaan. Sijainti tuo käden ulottuville keskustan palvelut ja lounaspaikat. Lisäksi yhteisissä työtiloissa on työkavereita, joiden kanssa voi verkostoitua, mikä mahdollisesti synnyttää hedelmällistä yhteistyötä.

– Yhteistyötä täällä tekevät esimerkiksi graafikot, tekstintekijät ja koodarit, kertoo Nieminen.

Tero O. Nieminen on keskustelemassa Jarkko Hiitoluoman kanssa Dooroomin aulassa. Hiitoluoma pyörittää ystävänsä kanssa Notkee.com-yritystä Dooroomin tiloissa.

Kuvat: Jari Anttonen
Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here