DJ Academy Finlandin kouluttajia oli helmikuussa Lahden kaupunginkirjaston Kirjaston treenikämppä –tapahtumassa kertomassa DJ-työstä. (Kuva: Jari Anttonen)

DJ Neon eli Tony Leivo opettaa tulevana kesänä miksaamista ja lavaesiintymistä Lahdessa. DJ Academy Finland järjestää tuolloin täysi-ikäisille nuorille suunnatun DJ-kurssin. Kurssinvetäjä Petteri Ursin on pyytänyt helsinkiläisen Leivon yhdeksi kouluttajaksi.

Leivo on soittanut vuonna 1994 ensimmäisen keikkansa koulun diskossa ja toiminut vuodesta 1999 saakka vakituisesti DJ:nä. Hän on käynyt soittamassa Lahdessa useita keikkoja ja tuntee kaupungista paljon tapahtumajärjestäjiä, DJ:itä ja juhlijoita. Värikäs artisti kertoo soittavansa rankkaa musiikkia, josta pienemmillä paikkakunnilla ei useinkaan pidetä.

– Aina kun olen käynyt Lahdessa soittamassa, on ollut tosi hyvä fiilis ja bilettäjät ovat olleet tosi innoissaan, kuvailee Leivo saamaansa vastaanottoa.

Leivo kertoo, että parasta DJ:nä olemisessa ovat hetket, jolloin sekä DJ että yleisö kokevat suuria tunteita keikalla. Varsinkin itse tehdyn musiikin saama hyvä palaute tuntuu upealta.

– Soitan musiikkia, josta olen täysin liekeissä, ja tuntuu, että housuni räjähtävät. Samalla aistin, että lattialla olevilla on se sama fiilis ja olemme kuin yhtä. Se on kliimaksi, joka nostaa sen kaiken potentiaalin maksimiin, kertoo Leivo käsittämättömästä tunteesta.

Leivo toivoo, että kesän kurssilla olisi innostuneita ja motivoituneita ihmisiä, jotka esittäisivät paljon kysymyksiä ja keskustelisivat. Hän haluaa myös tuntea antaneensa kurssilaisille mahdollisimman paljon inspiraatiota ja oppia.

DJ-työn erilaisia puolia kokenut Leivo haluaa korostaa alalle aikoville, että täytyy harjoitella ahkerasti ja varautua vastoinkäymisiin, kuten laitteiden rikkoutumisiin, järjestelyjen epäonnistumisiin, keikkojen peruuntumisiin ja huonoon palautteeseen. Esiintyjäksi ryhdyttäessä täytyy myös huomioida, että yleisö tulee juttelemaan ja kyselemään.

Hakuaika koulutukseen on 16.2.–27.5.2018.
www.djacademy.fi/hae-kurssille

Teksti: Raisa Paakkari

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here