Mika Etola näyttää Herrasmannin leirintäalueella, mihin esiintymislava tulee. (Kuva: Jari Anttonen)

HerrasmanniRock järjestetään lauantaina 9.6.2018 jo neljättä kertaa. Tapahtuman ideoinut Mika Etola on asunut Herrasmannin leirintäalueella asuntovaunussa kesäisin vuodesta 2010 lähtien.

Herrasmannin leirintäalue on Etolan kesäpaikka, jossa hän viettää aikaa ystäviensä kanssa. Etola alkoi haaveilla rannalla järjestettävistä festareista, ja ajatus sai karavaanariystävien keskuudessa kannatusta.

– Kerran katselin järvelle päin, että ois makeeta vetää bändin kanssa tuossa, muistelee Tremolos-yhtyeessä kitaraa soittava Etola.

Etolan ystävät sekä musiikki- että karavaanaripiireistä järjestävät tapahtumaa yhdessä talkoovoimin. Paikalliset yhtyeet ovat lähteneet ilomielin mukaan viettämään hetkeksi karavaanarielämää sauna- ja ruokapalkalla.

Idean isä Herrasmannin kahvilan terassilla odottavin tunnelmin. (Kuva: Jari Anttonen)

Etola on esiintynyt ensimmäisiä kertoja itse Mukkularockissa 70–80-luvulla ja on ollut joka vuosi lavalla HerrasmanniRockissa, jota varten Tremolos-yhtye paisuu seitsenhenkiseksi Tremolos XXL:ksi, jossa on artisteja kolmesta eri yhtyeestä.

Nykyään Lahdessa asuva Ruotsin True Talent -kilpailun voittaja Dimitri Keiski on myös lähtenyt esiintyjäksi HerrasmanniRockiin Lahden Keskusmusiikin poikien kanssa.

Bitter Mind on lahtelainen aloitteleva trash/heavy-bändi, jolle HerrasmanniRockin keikka on vasta uran toinen. Ensimmäisen keikan saama hyvä vastaanotto on antanut lisäpotkua tulevaan esiintymiseen.

Lavalla nähdään lisäksi Deep Purplen ja Rainbow’n tuotantoa esittävä tribuuttiyhtye Purple Rising sekä nastolalainen raskaampaa suomirockia soittava KakSanaa.

Etolan mukaan esiintymislavaksi tuodaan rekan täysperävaunu, jonka lisäksi rakennetaan pieni catwalk laulajaa varten. Viime vuonna kävijöitä oli Etolan arvion mukaan 600 henkeä, ja tänä vuonna väkeä odotetaan vielä enemmän.

– Alkuaikoina minulta kysyttiin ihmetellen, onko Herrasmannin leirintäalue vielä olemassa. Ensimmäisen HerrasmanniRockin jälkeen kukaan ei ole tullut sitä enää kysymään, iloitsee Etola karavaanareiden mainostempauksen onnistumisesta.

HerrasmanniRock 2018

Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here