Avaruusmehukomppanian päälliköt, Jarmo Jokinen vasemmalla ja Eki Huuskonen oikealla. (Kuva: Jari Anttonen)

Lahen Elmun hallituksessa mukana oleva Eki Huuskonen kertoo haaveilleensa kitarasta pienestä asti. 2000-luvun alkupuolella Huuskosen kaveri kutsui tämän luokseen opettelemaan kitaran soittoa. Huuskonen hankki kitaran ja on ollut bänditoiminnassa mukana vuodesta 2015.

– Facebook-ryhmän kautta meille tuli porukkaa jamittelemaan, oli pari kitaraa ja tytöt lauloivat, muistelee Huuskonen harrastuksensa alkua.

Kokiksi parhaillaan opiskeleva Jarmo Jokinen kertoo soittaneensa lapsesta asti ja vaikuttavansa tällä hetkellä rumpalina helsinkiläisessä Kaapo Vola & Lintsausmafiassa.

– Mielestäni maailman paras biisi on se, joka on menossa silloin, kun lavalla tulee tunne, että on ihan vitun siistiä, kertoo Jokinen.

Huuskonen ja Jokinen kertovat syksyllä 2017 kasatun Avaruusmehukomppanian saaneen yllättäen jatkoa musiikkirintamalla. Avaruusmehukomppania sai alkunsa spontaanisti Pikku Hanhessa. Huuskonen ja Jokinen viihtyivät ravintolassa sunnuntaisin hyvien jamien takia ja päättivät pitää Huuskosen syntymäpäiväjuhlat paikan päällä. Kaverukset pohtivat ensin, mistä saisivat juhliin bändin esiintymään. Pian he tajusivat, että voisivat kitaristina ja rumpalina soittaa itse, kunhan saisivat vielä soolokitaristin ja laulajan mukaan.

– Pikku Hanhen omistaja Topi-Pekka Laakso käveli ohi, ja kysyin häneltä, lähtisikö hän liidaamaan bändiä. Topi lupasi lähteä, ja harjoittelimme hänen kanssaan ainoastaan 15 minuutin ajan juuri ennen keikkaa, tarinoi Huuskonen.

Jokinen tosin estyi lopulta tulemasta ensimmäiselle keikalle, mutta hänen tilalleen saatiin toinen rumpali. Yhtyeeseen löydettiin vielä basistikin. Jokinen kertoo, että jamibändiksi muotoutuneeseen Avaruusmehukomppaniaan voi tulla mukaan kuka vain, eikä kokoonpano ole samanlainen yhdelläkään keikalla.

– Music is a universal language. Joka puolella maailmaa parin kaljan ja soittajien avulla saadaan hyvä meininki aikaiseksi, kehuu Laakso jamien yhteisöllisyyttä.

Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here