Suomesta löytyy paljon sankareita, mutta Lahdesta yksi pahis.

Lahdessa asuu näyttelijä Rami Rusinen, joka esittää lähes puolentoista miljoonan euron budjetin supersankarielokuvassa pääpahista. Syksyllä elokuvissa pyörinyt Rendel on maailmanluokan elokuva ja Jesse Haajan esikoisohjaus.

Rendel on väkivallantäyteinen toimintaelokuva ja kostotarina. Rami “Rotikka” Rusinen kuvailisi elokuvan olevan kokemuksena kuin turkinpippurikarkki, sinihomejuusto ja puolukka kasattuna päällekkäin. Toiset rakastavat ja toiset vihaavat.

– Roolihahmo Rotikka oli uhkaava, huvittava, säälittävä ja lopulta aivan musta, joten rooli oli unelma tehdä näyttelijänä, kertoo Rusinen.

Rotikan roolia varten Rusinen kasvatti partaansa ja hiuksiaan vuoden verran. Eläytyäkseen hän kertoo myös olleensa pesemättä ajoittain hampaitaan, keränneensä tunkkaisia ajatuksia päähänsä, psyykanneensa itseään fyysisesti ennen kohtauksia ja tutkineensa hahmon draamankaaren tarkkaan.

– Kun kuvaukset olivat loppuneet, roolivaatteet säkissä ja mies mökin terassilla, niin kyllä siinä oli aika tyhjä olo, muistelee Rusinen.

Tulevaisuudessa saamme seurata Rusisen näyttelijäntyötä muun muassa marraskuussa elokuviin tulevassa Armomurhaajassa ja alkuvuoden Donna-sarjassa. Yle Areenassa nähtävissä on myös Sekasin-sarja, joka on poikinut nuorille matalan kynnyksen puhelinpalvelun Suomeen.

Vielä ehdit näkemään Rendelin elokuvateatterissa, sillä viimeinen näytös on Finnkinossa 2.11.2017 kello 20:45.

Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here