Kaveriporukka vasemmalta ylhäältä Rasmus Tuominen, Tomi Heinonen, Ville Hälinen, Eero Manninen. Alarivissä vasemmalta Antti Parkkila ja Miro Sillanpää. (Kuva: Jari Anttonen)

Toisensa yläasteelta saakka tunteneella kaveriporukalla oli Whatsapp-ryhmä nimeltä Mayhem, joka lähti elämään omaa kuviotaan ja päätyi vuosi sitten urbaaneja musiikki- ja kulttuurijuhlia järjestäväksi Mayhem Lifeksi.

Samanhenkiset yöelämässä viihtyvät ihmiset löysivät toisensa ja tulivat siihen tulokseen, että Lahtea tulee tältä osin elävöittää. Ville Hälisen mukaan tapahtumia on järjestetty jo yökerhoissa ja vuokratuissa tiloissa. Yhteistyötä on tehty muun muassa yökerho Mugin ja ravintola Torven kanssa. Lisäksi Mallasjuoman tiloissa on Hälisen mukaan järjestetty underground-henkinen Mayhem Lifen promotapahtuma.

Mayhem Life on hakenut muutosta lahtelaiseen tarjontaan tuomalla uusia artisteja, uudenlaisia soittajia ja uutta musiikkia paikkoihin, joissa sitä ei normaalisti soiteta. Musiikkityylinä on pääosin hiphop ja R’n’B, mutta Mayhem Life lupaa, että illan aikana kuullaan monipuolista musiikkia.

– Jos et juuri nyt tykkää siitä, mitä DJ soittaa, niin seuraava kaveri soittaa ihan muuta, kuvailee Hälinen illan kulkua.

Mayhem Life kertoo järjestävänsä sellaisia juhlia, joihin itse haluaisivat lähteä viihtymään. Järjestäjät ovatkin itse paikalla pitämässä hauskaa ja tuomassa energiaa.

– Kun huomaat, että me ollaan järjestämässä jotain, niin tiedät, että siellä on jotain erikoista nähtävää ja kuultavaa, kertoo Tomi Heinonen.

Töidensä ja opiskelujensa ohella toimintaa pyörittävät energiset kaverukset ovat asettaneet tavoitteekseen kasvun ja rajojen rikkomisen jopa toisia kaupunkeja ja ulkomaita myöten.

Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here