Timo Ruokola Ruokosoundin studiossa. (Kuva: Jari Anttonen)

Timo Ruokola on maaliskuussa perustanut monipuolisen musiikkialan yrityksen nimeltä Ruokosound. Ruokola on ryhtynyt yrittäjäksi soitettuaan kahdeksan vuotta kitaraa lahtelaisessa Raaka-Aine-yhtyeessä.

Ruokola alkoi aikoinaan laajentaa osaamistaan musiikin tallentamisen, muokkaamisen ja miksauksen pariin saadakseen omia ideoitaan bändikaveriensa kuunneltaviksi. Muutaman vuoden ajan hän on tehnyt erilaisten ryhmien kanssa esimerkiksi rockia, poppia ja elektronista musiikkia sekä mainos- ja tilausmusiikkia yritysten tarpeisiin.

Ruokosound tarjoaa apua musiikkituotannon eli tuottamisen ja miksaamisen lisäksi kappaleen idean kehittämisessä ja sovituksessa. Ruokosound voi myös tehdä kappaleet kokonaisuudessaan, jos asiakas haluaa vain laulaa. Suuri osa kaupallisesta musiikista tehdään Ruokolan mukaan nykyään tietokoneella, mutta muusikkona hän soittaa tarvittaessa myös oikeilla instrumenteilla osiot kappaleisiin. Musiikkituotannossa otetaan huomioon myös asiakkaan idolit, joilta nämä mahdollisesti voivat haluta vaikutteita.

@Jari Anttonen

Ruokosound ottaa myös polttariporukoita lauluäänityksiin, joista jää äänitetty kappale muistoksi. Lisäksi Ruokosound pystyy tekemään taustamusiikkia esteettisiin kilpalajeihin kuten voimisteluun ja taitoluisteluun.

Ruokola itse kuuntelee musiikkia laidasta laitaan. Samaan kuunteluhetkeen sopivat muun muassa fuusiojazz ja progemetalli. Aikaansa edellä oleva Kendrick Lamar on Ruokolan suosikkeja.

Ruokola kertoo tuottavansa mieluiten nykymusiikkia, vaikka rockmusiikilla on aina paikka hänen sydämessään.

– Kun tehdään tietokoneella, musiikinteon mahdollisuudet ovat rajattomat, kertoo Ruokola.

Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here