Kaisa Porkka peittää vanhan maalauksensa valkoisella ja aloittaa uuden työn tekemisen. (Kuva: Jari Anttonen)

Sammonkatu 8:n viidennestä kerroksesta löytyy Kaisa Porkka, joka on yksi Painthouse Lahden nuorista taiteilijoista. Tiloissa työskentelee 12 taiteilijaa, jotka järjestävät yhdessä taidemyyjäisiä, näyttelyitä ja tapahtumia.

Porkka kertoo opiskelleensa viimeisessä ryhmässä, joka Taideinstituutista ehti valmistua vuonna 2016 ennen sen lakkauttamista. Sammonkadun tilat olivat aiemmin opiskelijoiden käytössä, ja lahtelaiset taiteilijat saivat tilat käyttöönsä. Yhteisö nimettiin Painthouse Lahdeksi yhteisten tapahtumien järjestämisen helpottamiseksi.

Porkka oli Taideinstituuttiin mennessään kokematon ja etsiskeli omaa juttuaan, kunnes löysi sen. Hänen lähtökohtansa maalauksiin ovat pienet yksityiskohdat ympäristössä, läiskät lattioilla ja jäljet seinissä. Yksityiskohdat hän suurentaa isoiksi öljyvärimaalauksiksi. Tällä hetkellä Porkka kertoo maalaavansa yksityiskohtia käytetyistä paleteista, joita hän ottaa muun muassa toisilta taiteilijoilta.

– Olen kiinnostunut materiaalista eli öljyväristä, joka on aihe töissäni, kuvailee Porkka.

Porkka kertoo olleensa aina tarkkailijatyyppi, joka näkee ympäröivän maailman herkkänä. Inspiraatio voi hänen mukaansa löytyä mistä tahansa. Välillä työn aloittaminen on hankalaa, koska ideoita on niin paljon tarjolla.

– Maalaamisessa hienointa on, kun minulla on idea ja halu toteuttaa se, ja pystyn synnyttämään jotain herkkää, kertoo Porkka.

Siivoustyöllä sivutuloja tällä hetkellä ansaitseva Porkka toivoo saavansa tulevaisuudessa säännöllistä tuloa taiteilijan ammatistaan. Yksi tulevaisuuden haaveista on myös yksityisnäyttelyn järjestäminen.

Suurennos paletilla näkyvästä tahrasta. (Kuva: Jari Anttonen)

Teksti: Raisa Paakkari

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here