"Pakko on paras muusa."

Näyttelijä ja ohjaaja Väinö Weckström kertoo, että perusteilla on uusi tuotantoyhtiö, jonka kanssa hän alkaa kuvata kokopitkää elokuvaa ensi vuonna. Weckström toimii elokuvassa käsikirjoittajana ja ohjaajana sekä arvelee näyttäytyvänsä valkokankaallakin.

– Lähes kaikki elokuvan tapahtumat sijoittuvat Lahteen, mutta enempää en voi vielä tässä vaiheessa projektista paljastaa, kertoo Weckström salamyhkäisesti.

Tämän hetken projektina Weckströmillä on muun muassa kiusaamisen vastaisen työpajan pitäminen kouluissa. Kiusaamista vastaan on tehty lyhytelokuva Santeri, joka on hieman erilainen supersankaritarina. Weckström kiertää kouluissa sekä kiusatun että kiusaajan roolien kokemusasiantuntijana.

Vapaa-ajalla Väinö Weckströmin löytää taivaalta lentämässä varjoliitimellä. Hän lentää sekä ilman moottoria että moottoroidulla liitimellä ja on varjoliidon opettaja.

– Se on mulle henkireikä. Kaikki työhommat unohtuvat, kun lähdetään pilvien joukkoon lentelemään, intoilee Weckström.

Rami Rusisen ja Toni Koskipuron kanssa Weckström kuvaa vuosittain hapansilakkavideoita. Miehet olivat katselleet videoita ruotsalaisen hapansilakan eli surströmmingin syömisestä ja päättäneet tehdä asian paremmin. Tänä vuonna oli Weckströmin vuoro toimia videon käsikirjoittajana ja ohjaajana.

Alla olevaa hapansilakkavideota ei suositella herkimmille katsojille.

Teksti: Raisa Paakkari

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here